Касим Дал: ДПС е силно, само когато е на власт 29.05 | 10:46

Движението стана клиентелистка партия, заяви зам.-председателя на НПСД

От iNews.bg

Той подчерта, че още от миналите президентски избори Движението вече не решава кой ще бъде президент. "На изборите през есента те няма да имат и ресурса да решават. ДПС е силно само когато е на власт. То стана клиентелистка партия", категоричен бе той.

По повод нападките на Патриотичния фронт към НПСД, Касим Дал заяви, че с тях не може да се води никаква политика. "Виждате какво стана с изборния закон. Тези хора ще съжаляват за това, което надробиха с изборния закон. Лошото е, че безочливо лъжат - например, че в Турция секции се отварят на килограм", изтъкна той. И допълни, че промените в Изборния кодекс са в нарушение на Конституцията: "Всеки български гражданин трябва да има възможност да гласува.4

На въпрос дали Анкара се намесва в нашата политика, Дал изтъкна, че в Турция живеят над 1,5 милиона български граждани и не може южната ни съседка да няма отношение към тях.  

 

Според Дал, откакто Реджеп Тайип Ердоган е на власт, стандартът на живот на обикновените турци се е подобрил четирикратно. 

Водещи

Най-четени