Каспичан решава дали да има инсталация за изгаряне на болнични отпадъци в града 19.10 | 12:03

Около 2800 жители могат да участват в референдума

От Цанка Донкова

Каспичан решава дали да има инсталация за изгаряне на болнични отпадъци в града. Около 2800 жители имат право да участват в местния референдум и да отфоворят на въпроса "Да се забрани ли изграждането и експлоатацията на инсталация за изгаряне на болнични отпадъци на територията на Каспичан, съобщава БНР.

Гласуването е започнало в 6 ч. тази сутрин. Гласува се в шест секции, една от които подвижна за хора с увреждания. За да бъдат обявени резултатите от референдума за валидни е необходимо своя вот да дадат минимум 1560 жители на Каспичан, толкова са гласувалите на последните местни избори през 2011 г.

Изборният ден ще приключи в 19 часа.

В същото време се провежда и балотаж за избор на кмет в селата Гагово и Вардун в област Търговище. Секционните избирателни комисии са отворили навреме, до момента няма подаден сигнали и жалби, съобщават председателите на Общинските избирателни комисии (ОИК) в Попово и Търговище Данчо Николаев и Гергана Цонева.

За кметското място в Гагово се конкурират Румен Иванов от РЗС и Георги Георгиев, независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. Избирателите в селото са 637, вече са гласували 33-ма.

До частичния вот се стигна поради кончината на дългогодишния кмет Петя Петрова, допълва БТА.

В търговищкото село Вардун право на глас на частичния вот имат 769 души, според избирателните списъци. За техния глас се борят Желю Василев от БСП и Иван Иванов от ДПС. Досегашният кмет на Вардун Николай Славов е извън страната.

Водещи

Най-четени