Катастрофа блокира за часове Кресненското дефиле 17.02 | 11:16

Двама души са ранени след сблъсък между кола и камион

От iNews.bg

ПТП между кола и камион блокира снощи пътя през Кресненското дефиле. Двама души са пострадали и са настанени в болница с фрактури. Катастрофата предизвика затварянето на главния път Е-79 за пет часа, предаде БГНЕС за региона.

Пътният инцидент стана малко преди 22:00 ч. на моста над река Струма в посока Кресненското дефиле. Катастрофата е предизвикана от лек автомобил с благоевградска регистрация, който при навлизане в моста, на около 300 м след пътен възел "Черниче-Брежани”, поднася. Блъска се в едната мантинела, след това в другата. Накрая бива ударен от идващия насреща му ТИР със софийска регистрация.

След удара лекият автомобил е върнат 15-на метра назад от товарния, управляван от гръцки гражданин. Двамата младежи - на 20 и 23 години, които са от Благоевград, са транспортирани в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. След направените им изследвания е установена фрактура на рамото на единия и счупване на предмишницата на другия. Настанени са без опасност за живота в отделенията по ортопедия и хирургия.

На двамата водачи са взети кръвни проби за алкохол и наркотици. Нараняванията на двамата пострадали са минимални с оглед на буквално размазания от трите удара лек автомобил. Пет часа Е-79 бе затворен за движение, товарните автомобили изчакваха на място, а леките минаваха по стария път-Черниче-вход на Кресненското дефиле. Според съобщението на АПИ, движението е възстановено в 3:00 часа тази нощ.

Водещи