Катастрофите започнаха 03.01 | 16:47

Един загина, а други 13 пострадаха след инциденти по пътищата

От iNews.bg

Макар до преди 2 часа обстановката по родните пътища да беше спокойна въпреки натоварения трафик и снеговалежа, явно и днес няма да мине без катастрофи. Към момента вече са налице няколко такива, част от които сериозни, има и един смъртен случай.

В ранния следобед на печално известният път в близост до града Бяла са се сблъскали два автомобила. В резултат на катастрофата има загинал 45-годишен мъж. Приблизително по същото време са станали и две катастрофи в района на Шумен. В резултат на това осем души са пострадали, за щастие не сериозно.

Първият инцидент е възникнал малко преди 13:30 ч. на разклона за гр. Смядово. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила - Опел "Зафира" с шуменска регистрация и "Мерцедес" с хасковска. При инцидента са пострадали петима души. Те са били откарани в болницата в Шумен. Малко по-късно до село Райковец е възникнал друг пътен инцидент. Ударили са се насрещно движещ се ван с ямболска регистрация и лек автомобил Рено с добричка. Откарани са трима души в шуменската болница, между които и две деца. След първоначално извършения преглед данни за сериозни наранявания няма.

Отново в ранния следобед пътен инцидент е имало и на пътя между Якоруда и Дагоново. Там заради хлъзгавата настилка по време на движение джип е поднесъл, след което се е ударил в мантинелата и е увиснал над пропаст. Хората в автомобила са били затиснати и първоначално не са успели да излязат, заради което животът им е висял на косъм. Пристигналите на място екипи на полицията и пожарната и Бърза помощ са успели да ги измъкнат. За щастие и тримата са били без наранявания.

Още двама души са пострадали при катастрофа между 2 автомобила в района на старозагорското село Бял извор. Те са без опасност за живота, но са били откарани в болницата в Хасково.

Водещи

Най-четени