Кирил Петков и Асен Василев отклониха поканата на Габровски 09.12 | 11:00

ПП и "Възраждане" направиха коалиция Предсрочен Парламентарен Вот, нападнаха ги герберите

От iNews

Водачите на ПП Асен Василев и Кирил Петков също са отклонили поканата на Николай Габровски - кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС, за политически консултации за правителство. Най-напред вчера това направиха националистите от "Възраждане". Така единствената среща, която остава на Габровски, е с ръководството на ДПС, която е планирана за 10.30 часа днес.

За отказа на ПП да се срещне с претендента се разбра тази сутрин от Фейсбук пост на водача на герберските депутати Десислава Атанасова. Депутатите на Василев и Петков даже не си дадоха труда да съобщят публично за решението си.

Атанасова публикува писма, изпратени до Габровски от парламентарните групи на ПП и "Възраждане". В първото, подписано от Андрей Гюров, се посочва, че срещата не може да се състои, тъй като ПП отказва да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС. "Готови сме да проведем разговори с Вас в следващ етап и да дискутираме 16-те приоритетни за нас политики в качеството Ви на министър-председател", завършва писмото на Гюров, отбелязва "Сега".

В писмото на "Възраждане", изпратено от името на партийния лидер Костадин Костадинов, се казва същото, което той заяви на брифинг вчера - че разговор с Габровски не може да се проведе заради "фундаментални и непреодолими различия".

Коментарът на Десислава Атанасова на двете писма е да определи ПП и "Възраждане" като "Коалиция ПП В - Предсрочен Парламентарен Вот".

Водещи

Най-четени