Кирил Петков към бизнеса: Служителите да идват на работа, само ако имат сертификат 14.12 | 12:00

"Трябва да покажем, че България може да бъде лидер в някой от секторите или повечето сектори. Иновациите, които ще излизат от България, трябва да станат пример как една малка държава от Източна Европа може да покори пазари", заяви премиерът

От iNews.bg

Нашите възрастни майки и бащи - не трябва никой от тях да бъде под линията на бедност. Нашата единствена роля е всички ние да сме успешни. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на откриването на Power Summit.

"Трябва да покажем, че България може да бъде лидер в някой от секторите или повечето сектори. Иновациите, които ще излизат от България, трябва да станат пример как една малка държава от Източна Европа може да покори пазари. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава”, подчерта той. И добави:

"Трябва да вдигнем нивото на ваксинация. Първата ми заповед е всички да влизат със зелен сертификат в Министерския съвет. Надявам се, че това ще стане и във всички министерства - това го направете и във вашите бизнеси. Това е споделена отговорност, така че да позволим на болниците да не бъдат затруднени и препълнени.

Кирил Петков и членовете на Министерския съвет ще проведат днес първо правителствено заседание от 12 ч. Кабинетът ще разгледа промени в Устройствения правилник на МС и неговата администрация във връзка с новата структура на Министерския съвет.

Заседанието на правителството днес е извънредно, тъй като премиерът и членовете му са си поставили за цел веднага да започнат активна работа по актуалните и спешни теми за държавата, без да се очаква традиционното редовно правителствено заседание в сряда.

Водещи

Най-четени