Кирил Рашков остава в ареста 20.02 | 13:01

Окръжен съд Пловдив отказа да измени мярката му

От iNews.bg

Пловдивският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение на Кирил Рашков и той ще остане под постоянен арест.

Срещу него са повдигнати 3 обвинения по НК. Според обвинителния акт на 10.07.2014 г. без знанието и разрешението на митниците той е пренесъл през границата на страната ГКПП "Капитан Андреево” силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ от Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

На 10.07.2014 г. в гр. Пловдив е държал археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – бронзови и сребърни монети.

Съдът намери, че не са налице новопостъпили обстоятелства, за да бъде изменена най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Действително лицето страда от множество заболявания, които са хронични, но съдът е преценил, че при спазване на определен режим не препятстват пребиваването на Рашков в ареста.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Водещи

Най-четени