Клисарова е категорична и ще отстоява въвеждането на един учебник за всеки предмет 08.07 | 15:13

От следващия парламент ще бъдат приети законовите изменения за професионалното образование

От iNews.bg

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще отстоява идеята си за въвеждането на един учебник за всеки предмет в началния и в прогимназиалния курс. Това посочи тя при посещението й в Сопот.

Клисарова е предложила промени в наредбата, според която сега всеки учител избира между три учебника на различни издателства.

На предстоящите си срещи с издателите министърът ще се опита да ги убеди да бъде въведен по един учебник за предмет. Ще се коментира и съдържанието на учебниците. Целта е да се получи качествено съдържание, а не голям брой учебници по един предмет.

Клисарова изрази увереност, че ако не от този, то от следващия парламент ще бъдат приети законовите изменения за професионалното образование.

"Поправките са в напреднала фаза и са между първо и второ четене", уточни министърът.

По думите й 29 представители на частния сектор вече са заявили готовност да финансират професионалното образование.

"Това е една добра възможност и трябва да се възползваме от нея", каза образователният министър.
В Сопот Анелия Клисарова участва в церемонията по награждаването на участниците в Националния ученически конкурс за есе, рисунка и фотография, организиран от къщата-музей "Иван Вазов".

Надпреварата е част от Вазовите празници - посветени на делото, живота и творчеството на Иван Вазов, както и на 120-годишнината от публикуването на романа "Под игото" като самостоятелно
издание.

В конкурса за есе бяха отличени работите на деветокласничката Димитрия Танева от с. Мененкьово, община Белово, и Виктория Панова от Русе, също в девети клас.

Впечатлена от творбите на двете момичета, Анелия Клисарова призова да ги изпратят на днешните политици, за да може идеите им да бъдат чути, предаде БТА.

Водещи

Най-четени