Клошар посочи Чеци като убиец на Яна Кръстева 23.04 | 16:02

Адвокатът на Русинов смята, че свидетелят се е объркал с Пламен Трифонов

От Филипа Тодева

Клошар посочи Николай Русинов – Чеци като извършител на убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Мистериозният свидетел Мирослав Цветков, който изчезна малко след убийството, беше открит от полицията и доведен принудително в съдебната зала, предаде TV7.

Въпреки че беше призован като свидетел от защитата на обвиняемия Чеци, Цветков изненада всички и посочи именно него като човека, когото е видял във фаталната нощ на убийството. Той разказа, че забелязал Русинов да бяга в Борисовата градина на мястото на убийството. По делото, което върви към края си, беше разпитан и свидетелят Георги Рогачев, който пък обясни, че на 9 юни в 5:15 ч. е видял Пламен Трифонов в Борисовата градина.

Според защитника на Русинов свидетелят Цветков е описал не клиента му, а Пламен Трифонов – първия задържан за убийството. "В досъдебната фаза е обрисувал Пламен Трифонов. Аз помолих Трифонов да го изведат от залата и той реши, че обвиняемият е човекът, за когото говори. Навремето е посочил Пламен Трифонов. Описвал е Трифонов, защото той беше обвиняем. Ако сега след Русинов обвиняем стане друг, той ще дойде и ще опише другия", твърди адвокат Иво Найденов.

Водещи

Най-четени