Кмет на ГЕРБ настоява да види как се разпределят парите на общините 13.02 | 20:09

Градоначалникът на Габрово е изпратил писмо до финансовия министър

От Цанка Донкова

Кмет на ГЕРБ настоява да види как се разпределят парите на общините. С официално писмо до министъра на финансите Петър Чобанов кметът на Габрово Таня Христова е поискала достъп до протоколите на комисията, оценявала проектите по публичната инвестиционна правителствена програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Кметът на Габрово е искал копия и от методиката, разработена по критериите на министерското постановление номер 4 от 16 януари 2014 година, както и детайлните оценки на всичките получени проектни предложения.

По-рано тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани премиера Пламен Орешарски на среща с кметовете, издигнати или подкрепени от партията му. Борисов твърди, че се извършва дискриминация спрямо градоначалниците на ГЕРБ при разпределянето на средствата за общините.

Премиерът Орешарски увери, че не е от значение политическата принадлежност на кметовете от различни общини. Той изяви готовност да се срещне с всички представители на местната власт и да коментира посочените теми.

Освен това депутати от БСП призоваваха кмета на Русе Пламен Стоилов да опровергае тенденциозните твърдения на кметовете от ГЕРБ, че разпределението на средствата по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите", е по политически признак. По програмата област Русе е получила общо 13 милиона лева за представени проекти.

Водещи