Кметът на Варна не носел лична отговорност за Пламен Горанов 06.03 | 17:49

Това коментира вече бившият кмет на Варна Кирил Йорданов, след като подаде оставката днес

От Кремена Бедерева

"Водите ме към тенденция, която аз не мога да приема, с внушението, че нося лична отговорност за стъпката на този човек. Това в никаква степен не отговаря на истината".

Това коментира вече бившият кмет на Варна Кирил Йорданов по БНР, след като подаде оставката днес.

"Вероятно вие ще трябва да аргументирате в каква степен аз може да съм мотивирал такава стъпка на един млад човек. Когато получих първото съобщение, аз се готвих за сесията в общината", обясни Йорданов. 

"Моята информация е, че хората, които са били наблизо, са направили всичко възможно. За всички тези неща отговор трябва да даде следствието. Аз поех своята морална отговорност, като си подадох оставката. Цяла България знае, че хората излязоха с много искания", уточни още варненският кмет в оставка.

"Но 200 до 300 души бяха тези, които скандираха за оставката ми".

Йорданов заяви, че никой не му е внушавал да си подава оставката. В това да бъдете абсолютно сигурни, това е лично мое решение, категорично заяви той.

На въпрос кой е управлявал Варна - той или групировката ТИМ, Йорданов отговори, че твърдението, че това е ТИМ, е абсолютно несъстоятелно и посочи факти за сключени три сделки.

"Управлявал съм в рамките на предоставените ми права от закона с пълно съзнание за отговорността, която нося. Не съм допускал да ми се правят внушения и да бъда манипулиран", уточни още Йорданов.

На въпрос с какво имотно състояние излиза от кметството Кирил Йорданов обясни, че данните са в неговите декларации и обясни, че е придобил имот от своята баба преди промените, че има 2 наследствени къщи в центъра на града, строени през 19-и век.

Никога не съм притежавал един квадратен сантиметър или една стотинка спестяване извън град Варна.

Водещи

Най-четени