Кметът на Велико Търново не иска да се хвърля сняг от тротоарите на улицата 27.01 | 15:08

Даниел Панов дори заплаши със санкции

От Ивайло Ачев

Заради новите условия кметът на Велико Търново Даниел Панов отправя апел към всички граждани, към всички водачи на МПС, които почистват пред домовете, офисите и магазините, автомобилите си да не изхвърлят снега върху уличните платна. Почистеният сняг трябва да бъде събран непосредствено около бордюрите на тротоарите - така той няма да пречи на почистването.

Хвърлянето на събраният и почистен от колите и тротоарите сняг върху пътните платна води до разгазването му от преминаващите автомобили, замръзване и поледяване. По този начин се унищожава труда и усилията на всички, които денонощно работят за почистването на улиците в града. Гражданите, които, почиствайки тротоарите пред сградите и автомобилите си, изхвърлят снега върху уличните платна, подлежат на санкции.

Заради зимната обстановка и голямото количество сняг временно е променен работният режим на светофарите във Велико Търново, съобщават от Великотърновска община.

До нормализиране на метеорологичните условия светофарите във Велико Търново ще работят само на жълта светлина. Целта е да се предотврати затруднение в движението на моторните превозни средства (МПС) и евентуални задръствания, които биха могли да възникнат при буксуване на автомобилите, когато спират на червен сигнал на светофар и образуване на колони от автомобили.

Водещи

Най-четени