Кметът на Видин скочи срещу отстраняването си 21.08 | 17:11

Градоначалникът ще обжалва наложената му от съда мярка

От Цанка Донкова

Кметът на Видин Герго Гергов скочи срещу отстраняването си от длъжност. В най-скоро време той ще подаде искане за отмяна на взетата спрямо него временна мярка с решение на Софийския апелативен съд. Това съобщиха от пресцентъра на община Видин.

Гергов бе отстранен от заемания от него пост с решение на Апелативен съд - София.

Срещу кмета на Видин Софийската градска прокуратура повдигна три обвинения. На 31 юли Герго Гергов бе задържан при специализирана операция на ДАНС. Той бе пуснат от ареста под парична гаранция от 30 000 лв. На Гергов бе наложена и забрана да напуска страната без разрешение на прокурор.

След това Окръжният съд отхвърли искането на прокуратурата градоначалникът да бъде отстранен от длъжност. В мотивите си председателят на съдебния състав Габриел Йончев посочи, че няма достатъчно данни за действия от страна на Гергов за прикриване на престъплението и създаване на пречки пред разследването.

Гергов беше задържан в края на юли заради съмнения за нередности при проведени обществени поръчки за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на общината през 2011-2014 г.

За периода, докато той отсъства, функциите му ще бъдат изпълнявани от инж. Добромир Дилов – заместник-кмет "Устройство на територията и развитие на инфраструктурата".

Водещи

Най-четени