Кметът на Гърмен аут от ДПС 11.07 | 12:50

До това решение се е достигнало след предложение на местния съвет в село Рибново

От iNews.bg

Кметът на Гърмен - Минка Капитанова  вече е аут от ДПС. На събрание на партията в Гърмен е взело решение за изключването на Капитанова. До това решение се е достигнало след предложение на местния съвет в село Рибново.

"Получих нещо като уведомление, което няма печат. Не са ми дали протокола, за да знам какви са мотивите. Цитират член 6 от Устава, но нито него съм нарушила, нито съм уронила престижа на ДПС. Смятам, че решението е заради неразбирателството ми с депутата Ахмед Башев. Явно не му харесва как ръководя общината и че не се подчинявам. А щом не се подчиняваш, ставаш неудобен", коментира Минка Капитанова.

Според нея с този ход ДПС иска да подготви нещата за местните избори приз идната година, за да си избере човек за кмет на общината, който да е "правилният" и да се подчинява. Капитанова вече е направила официално възражение срещу решението за изключването ѝ до Областния съвет на ДПС и до Контролно-ревизионната комисия на Централния съвет.

"Тя е в правото си да обжалва. Бях в болница и още не съм се запознал с мотивите за нейното отстраняване и с възражението ѝ", заяви областният лидер на ДПС в Благоевградска област Ведат Хюсеин.

Капитанова заяви, че ще се бори докрай, за да докаже, че няма никакви основания за изключването ѝ от партията. "Каквото и решение да вземат по отношение на мен, никога няма да предам ДПС. Не съм фурнаджийска лопата и няма да пристана на друга

партия", заяви кметицата на Гърмен.

Водещи

Най-четени