Кметът на Дупница: Никакви изкопи повече! 15.12 | 17:03

Фирмата по газификация да запълни всичко изкопано до момента, иска кметът

От Елена Коцева

Цялостна проверка на дейностите по газификацията извършват днес от кметството.

Като следствие е забраната от страна на кмета на Дупница забрани разкопаването на улици за изграждане на газопреносната мрежа.

Причина както за проверката, така и за кметската заповед са многобройни оплаквания от граждани, които недоволстват от оставените открити изкопи.

Според специалистите, ниските температури затрудняват залепването на полиетиленовите тръби, по които трябва да преминава газта, затова и ремонтите са спрели.

Градоначалникът не уточни срокът на забраната, но подчерта, че фирмите-изпълнители ще имат право единствено да запълват направените вече изкопи, които възпрепятстват движението в голяма част от града.

Недоволни граждани са сигнализирали, че например ул. "Трети гвардейски полк” е разкопана от 20 дни, а гаражите на живеещите там са блокирани от направените изкопи.

В ежедневен риск се превръща пък движението на учениците до СОУ "Св. Паисий Хилендарски”, които за да прескочат изкопите, дълбоки повече от метър и заграждащи училището от всички страни, трябва да балансират върху поставени над тях стари врати или строителни платна.

Водещи

Най-четени