Кметът на Лясковец: Петко Петков е отдавнашен проблем на общината 15.03 | 12:17

Въпреки наредбата учениците не приели сериозно предупрежденията

От Теодора Кокаланова

Kметът на Лясковец Ивелина Гецова заяви, че убиецът Петко Петков е бил отдавна проблем за общината. 
"Това е една фамилия, която непрекъснато пише жалби до някаква институция. По-голямата част от случаите жалбите ги пишеше майката", коментира кметът. По думите й оплакванията и заплахите от страна на Петков срещу учениците от намиращото се в близост до дома му училище датират от декември.
 
"Години наред няма нито жалби, нито сигнали, подавани срещу него от негови съграждани. Аз си го обяснявам с това, че той поддържа много ограничени контакти", допълни кметът на Лясковец. Гецова определи действията на директора на училището като адекватни.
Въпреки подписаната наредба за ограничението на зоната около училището, поради опасност, учениците не възприели на сериозно забраната. Те коментират факта, че не са спазили ограничението и са ходили пак там да играят с предлога, че "никога не са виждали този човек, никой не го познава и не знае какъв е". 
Учениците са били предупредени да избягват района около жилището на психично нестабилния Петко Петков, тъй като той е заплашвал децата и най-вече по-малките с мотива, че са вдигали много шум на игрището. предаде Нова телевизия. Петко Петков откри огън по спецполицаи вчера, уби един и рани трима. 

Водещи