Кметът на Симитли похвали управляващите за "Ораново" 21.07 | 17:35

"Пламен Орешарски ми се обаждаше лично през половин час", разказа Апостолов

От Кремена Бедерева

Премиерът Пламен Орешарски ми се обаждаше лично през половин час и ме питаше каква е ситуацията в рудника "Ораново”. Никога не сме имали такава подкрепа на държавата.

Това каза кметът на община Симитли Апостол Апостолов по TV7, след инцидента в мината, при който бяха затрупани четирима миньора, двама от които все още не са открити, а другите двама бяха намерени мъртви.

"Министър Драгомир Стойнев и министър Хасан Адемов бяха три дни в рудника от 06,00 до 22,00 часа и непрекъснато питаха управителя на рудника има ли нужда от нещо, от пари, от още спасители, материали и друго. Те искаха да помогнат и като че ли срещаха една стена от страна на управителя”, посочи Апостолов.

При миналите инциденти през 2007 г. никой от управляващите не се е появил на място.

"Единствено Тотю Младенов се появи за малко и ме упрекна, да не го критикувам, защото могат да го уволнят, уточни кметът на Симитли.

"Спекулира се с това, че аз искам да закрия мината, а аз искам просто да се спре смъртта там чрез създаване на едни условия за работа в тази мина. Рудникът е частен и това трябва да го направи неговият собственик, заедно с всичките му подведомствени управители”, каза още Апостол Апостолов.

 

Водещи

Най-четени