Кметът на Созопол: В общината вече има пари, но като добър банкер ги стискам за черни дни 25.06 | 13:20

От iNews.bg

Стефан МАРКОВ, Михаела МИХАЙЛОВА

 Кметът на Созопол Тихомир Янакиев е човекът, който е запретнал ръкави в опит да промени ширещото се в последните години негативно мнение за управлението и облика на курортния ни град. Подкрепен от БСП и хората в общината, той успя да спечели местния вот в края на 2019-а година и започналия наскоро сезон 2021 ще е показателен за това, което Янакиев и екипът му са успели да свършват досега в мандата. Градоначалникът на Созопол е твърдо решен далаверите, с които предшественикът му Панайот Рейзи се прочу, да останат в миналото и занапред древният град да се развива, така че всички жители на общината да са доволни, а не едни да богатеят приказно, а други да се чудят защо законите не важат. Янакиев вече съумя да се пребори за важни промени, но други наболели проблеми висят със страшна сила. 

- Г-н Янакиев, вече година и половина сте кмет на Созопол – пост, чиито постижения или липсата на такива се следят под лупа не само от жителите на общината, а и от цяла България. Трудно ли е да си под прожекторите?

- Абсолютно, изключително трудно е, свързано е с много напрежение. Работата е 24/7 както е модерно да се каже. Лично аз мисля, че правя каквото трябва, а вече хората ще решат дали то е полезно за тях и достатъчно добро за общината.

- По време на трите предходни мандата на Панайот Рейзи община Созопол стана известна с доста скандални неща и няма да ни стигне времето да ги изброяваме. И все пак – да почнем от някои конкретни – обществените поръчки в детските градини и ясли и ужасът с паркингите из курорта…как се справяте вие с тях?

- Стремя се да градим нов имидж на общината. Начинът на работа, който аз предлагам е прозрачност, тя гарантира честност и почтеност към избирателите и всички други хора. Дали се справям – това да кажат гражданите. Има доста неща, които се стремим да правим, наистина няма да ни стигне времето, ако тръгнем да ги изброяваме всичките. Иначе за миналото, наследено от предходния управник, предпочитам вече да не говоря и да гледаме напред.

Вижте цялото интервю може да видите на Novinite.bg

Водещи

Най-четени