Коалицията ГЕРБ-СДС продължава и за местния вот? 03.06 | 13:37

България вкарва в ЕП повече десни депутати от Холандия, казва Румен Христов

От iNews.bg

СДС вероятно ще се коалира с ГЕРБ и за местния вот. Решението предстои да бъде взето, но от синята партия отчитат като заслуга на сегашната им коалиция вкарването на един евродепутат.

"Ще работим за повече интеграция, за обединена Европа, членството на България в Еврозоната и Шенген. Основната ни цел обаче е за европейски граждани с европейски доходи", каза председателят на СДС Румен Христов по време на първата пресконференция на партията след изборите за членове на Европейски парламент, съобщава БГНЕС, предаде Нова ТВ.

"За нас резултатът от тези избори е успех, защото успяхме да спрем похода на БСП към властта", каза Христов и добави, че са изключително доволни, защото десницата е запазила своето преобладаващо мнозинство в ЕП.

"В ЕП ще имаме седем представители на десницата - 6 от ГЕРБ и СДС и един от "Демократична България". Това означава, че България ще даде повече десни депутати, повече депутати в ЕНП, отколкото дава Холандия със своя десен премиер", обяви Румен Христов и подчерта, че СДС има потенциал постепенно да започне да се възражда.

Водещи

Най-четени