Кобила падна в немощ на столично кръстовище (СНИМКИ) 29.09 | 10:31

Минувачи събраха пари, извикаха ветеринар и узакониха животното

От Теодора Кокаланова

Кон припадна от немощ на столичен булевард. Оказало се, че кобилата Галя си няма собственик, поне законен такъв. Няма паспорт, не е регистрирана никъде. Въпреки това мъж на име Николай твърди, че е негова. Взел я на лизинг и все още я изплащал. Грижел се за нея добре и по неговите думи не била припаднала. 

След 2 часа безпомощно лежане на тревата, Галя се опита да събере сили и да стане. Въпреки опитите на Николай да впрегне животното, то не успя да направи и крачка. Хората, събрани на кръстовището, бяха решени да излекуват и нахранят кобилата. 

Извиканата на място полиция написала акт нa Николай, защото каруцата му няма номер, съобщи Нова телевизия. Полицаите обаче не конфискуваха коня, нямало къде да го закарат. Експерти от министерството на земеделието и от Столична община не се появиха. Не било тяхна работа. Затова хората, решени да спасят Галя, събраха пари и извикаха ветеринар.

Оказа се, че кобилата има исока температура и сериозна травма, която не ѝ позволява да се движи. Затова хората уредиха транспортирането на Галя в конна база и осигуриха пари за издръжка. Ветеринарят поставил чип и подготвил документи за узаконяване на животното. Намери се и кандидат осиновител. 

 

 

 

Водещи

Най-четени