Кои са бърборковците сред депутатите и кои са тихите като риби? 01.05 | 14:27

Вижте кой е говорил най-много и кой не е казал и дума за последната половин година

От Цанка Донкова

Обикновено хората като заговорят за депутати и си представят безкрайни разговори, речи и въобще бъбрене. Не случайно съществува теорията, че думата парламент произлиза от италианската "parlare". В превод - говоря. В този ред на мисли в своеобразна класация за най-приказливите и най-мълчаливите депутати представя интересни резултати.

Според официалната статистика за близо година безспорен фаворит за най-опитен депутат е Мая Манолова от БСП с над 21 часа от трибуната. С час по-малко я догонва Йордан Цонев от ДПС. С по близо 10 часа са Павел Шопов от "Атака” и Десислава Атанасова от ГЕРБ. Толкова има и Лютви Местан. Той единствен от партийните лидери се класира в челната петица на ораторите в 42-ото Народно събрание, съобщава Нова телевизия.

По 6 часа са говорили водачът на социалистите Сергей Станишев и на националистите Волен Сидеров. Бойко Борисов пък не е от приказливите – изказвал се е общо час и 19 минути.

 Димитър Аврамов от "Атака" пък е говорил в пленарната зала 5 минути и 5 секунди. Има обаче народни представители, които за същото време изобщо не са припарили до нея – 7 от опозиционната ГЕРБ, петима от управляващата "Коалиция за България”, четирима от партньорската ДПС, по един от "Атака” и независимите. Един от мълчаливците е Александър Методиев от ДПС.

Да компенсира тишината през изминалата година се зарича независимият Георги Марков. Други чистосърдечно си признават, че оставят думата на по-добрите и по-опитните. 

Водещи

Най-четени