Кои са възможните кандидати за президент 14.09 | 09:45

Битката за „Дондуков” 2

От iNews.bg

"Асен Балтов е един изключителен професионалист. Ако ГЕРБ го кандидатират за президент, медицината ще изгуби. Той обаче има политическо мислене. Има и такава позиция и това би помогнало за бързото му идентифициране. Той обаче участваше и в управлението на кризата, което разделя обществото. Тази позиция не му дава опцията да протегне ръка и да събира хората”. Това заяви в студиото на "Здравей България” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според политологът Слави Василев Асен Балтов не би искал да се изправи срещу Румен Радев.

"Кандидатът на ГЕРБ ще има много големи трудности в борбата срещу Румен Радев. Едва ли някой би се жертвал по такъв начин”, обясни той.

"Борисов каза, че за кандидата ще се реши в зависимост от провеждането на изборите. По-вероятно било ако те са 2в1, кандидатурата на ГЕРБ да е партийна”, каза политологът Димитър Ганев.

Според него кандидат-президентската двойка ще играе ролята на "водачи на листите”.

"Кандидатът на БСП със сигурност ще е Румен Радев. Корнелия Нинова е изнервена заради новия проект на Петков и Василев. По мое мнение този проект е самостоятелен и зад него не стои президентът”, добави политологът Слави Ангелов.

Водещи

Най-четени