Кои са темите номер 1 в парламента? 12.02 | 10:50

Заседанието започва с обсъждане на новия Изборен кодекс

От Теодора Кокаланова

Парламентът започва обсъждане на второ четене на проекта за нов Изборен кодекс. Програмата предвижда и обсъждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстове от приетите на 16 януари промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Народните представители ще разгледат на първо четене законопроекта за Министерството на вътрешните работи, както и ще приемат процедурни правила за издигане на кандидатури за избор за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Мнозинството отхвърли искане на депутати от ГЕРБ за изслушване на транспортния министър Данаил Папазов по повод кризата с българските превозвачи на българо-турската граница.

В момента се води интензивен диалог между транспортните министерства на България и Турция, уточни председателят на транспортната комисия Камен Костадинов. Правителството е загрижено, тъй като проблемите с превозвачите продължават.

Това е и причината за свикване на извънредно заседание на транспортната комисия, на което ще бъдат изслушани потърпевшите, допълни още той.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков съобщи, че в рамките на днешния ден в парламента ще дойде представител на кабинета, който ще представи информация за проблема и решаването му, предаде БТА.

Най-четени