Кой депутат има смелостта да се подложи на тест за интелигентност? 09.09 | 16:15

Ще бъдат оповестени имената на всички явили се и техните резултати

От Теодора Кокаланова

"Менса - България" предложи на всички партии и коалиции, участници в изборите за 43-то народно събрание, да подложат на тест за интелигентност кандидатите за листи, с цел подбиране на по-интелигентните сред тях за народни представители. До началото на предизборната кампания на 5 септември нито една партия или коалиция не се е възползвала от поканата, съобщиха от организацията.

Според тях съгласието на партиите и коалициите, участващи в предизборната кампания, да подложат на тест цели листи или отделни кандидати от тях, би довело до по-добро мажоритарно представяне на отделните кандидати за депутатски места. 

Едни добри резултати от теста ще бъдат добра реклама както на отделните кандидати за народни представители, така и на партиите, които ги подкрепят, уточняват още от организацията.  Тъй като "Менса - България" не може да оповестява лични резултати, по време на теста ще бъде предложено на участниците да подпишат декларация за даване на съгласие за публичното им разгласяване.

Ще бъдат ясни всички политически сили, дали съгласие за тестване на издигнатите от тях кандидати за депутати. Също така на сайта на организацията ще бъдат публикувани резултатите на всички явили се на теста.

 

Водещи

Най-четени