Кой е виновен за водния ад в Бургас? 09.09 | 21:55

Разследващите провеждат разпити на очевидци и свидетели на кошмарните събития от нощта на 6 септември

От Теодора Кокаланова

Две дела са образувани в Бургаската окръжна прокуратура след невиждания потоп в региона. Едното е във връзка с двете удавени жени от Бургас - Недялка Танева и Камелия Желязкова, а другото е за третата жертва - 27-годишния пастир Юсуф, открит мъртъв край с. Ново Паничарево.

Делата са образувани по чл. 115 от Наказателния кодекс за убийство, но това е само работен вариант, уточниха от прокуратурата. Все още разследващите провеждат разпити на очевидци и свидетели на кошмарните събития от нощта на 6 септември. "Делата са образувани в самия ден на трагедията", уточни говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кателиева.

Все още не са назначени експертизи, тъй като се изчакват доклади от различни държавни и общински институции относно метеорологичните условия в нощта на потопа и релефа на местността край хижа "Странджа", където стана трагедията с двете жени от Бургас, съобщава в. "24 часа". Роднини на жертвите са разговаряли лично с двамата спасители Николай Кирилов и Николай Градев.

Въпреки че загуби майка си дъщерята на Недялка и Стоян Таневи благодари на младите мъже, спасили баща й. Именно те измъкнали 69-годишния Стоян от дерето. Момчетата се появили точно когато водата започнала да го залива. За съжаление съпругата му Недялка се удавила в колата. Семейството на 21-годишната Камелия не иска да обвинява никого за трагедията, но и отказва всякакви коментари. 

 

Водещи

Най-четени