Кой е най-добрият катаджия? 28.09 | 08:01

Във Велико Търново ще изберат пътен полицай на годината

От Филипа Тодева

За първи път Велико Търново е домакин на инициативата, организирана от Главна дирекция "Национална полиция” и ОДМВР – В. Търново - "Пътен полицай на годината".

Състезанието ще се проведе в дните до 30 септември. Участие в надпреварата ще вземе по един отбор от всяка областна дирекция на МВР в страната.

Отборите се състоят от двама пътни полицаи и началник сектор "Пътна полиция”, към съответната областна дирекция. Излъчват се победители в отборното и индивидуалното класиране по всяка дисциплина. Има отборно и индивидуално комплексно класиране.

Идеята за създаването на състезанието се родила през късната пролет на 1992 г. в редакцията на в.”Авто Мото Свят”, докато тогавашният главен редактор инж. Иля Селиктар и говорителя на КАТ при РДВР капитан Георги Игнатов обсъждали проблемите на сержантите на пътя.

Двамата стигнали до извода, че за тези служители също е необходимо да има разнообразие и празници, надпревара, награждаване, създаване на професионални контакти и отразяване на нелеката им професия в една неформална обстановка. Така се родила идеята за състезанието "Пътен полицай на годината”. За домакин на първото му издание е била избрана РДВР – Ст. Загора.

Водещи

Най-четени