Кой колко ще получи от Европа – „огромни конфликти между държавите“ 23.11 | 08:26

Премиерът Борисов каза след първата сесия на извънредния Европейски съвет, че се надява България да получи повече пари от структурните фондове

От Филипа Тодева

Конфликтите са огромни и между отделните държави, желанията са огромни за пари. Едните искат големи съкращения, другите искат големи плащания. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод дебатите между европейските лидери за финансовата рамка до 2020 година, предаде БНР.

Премиерът Бойко Борисов каза след края на първата сесия на извънредния Европейски съвет, че се надява България да получи повече пари от структурните фондове.

"Казали сме си нашите претенции и за земеделието, и за кохезията. Надявам се, че България ще получи повече пари", посочи Борисов. Дали това ще стане обаче, разберем след срещата в 12:00 часа.

След многочасовите двустранни консултации с държавните и правителствени ръководители до късно снощи, председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой им е предложил нов проект на 7-годишния бюджет. Параметрите му не бяха обявени официално.

Британското предупреждение за вето, ако разходите не се съкратят значително, не е оттеглено. Франция обяви, че все още не е доволна от плановете за селскостопанските субсидии. Съмнения дали ще бъде постигнат компромис бяха изразени и от страна на Германия.

Водещи

Най-четени