Кокинов: Не сме искали СРС за Павлов 13.06 | 09:11

"Внимателно ще анализираме всичко", увери градският прокурор на София

От Кремена Бедерева

За нас няма значение длъжностното и имущественото положение на обвиняемите и не ги делим. Емоциите са излишни. Обвиняемият е като всеки друг обвиняем. Съдът ще каже кой е крив и кой прав.

Това каза пред БНР градският прокурор на София Николай Кокинов, коментирайки повдигнатите обвинения за пране на пари на Любомир Павлов и Огнян Донев.

"До този момент г-н Павлов не ни е сезирал, че някой от наблюдаващите прокурори е внесъл обвинение, след като е взел подкуп. Всичко друго остава в сферата на клеветите. Ако колегата прецени, че е обект на клевета може да потърси правата си. Който иска нещо да каже, да го поднесе в писмен вид с аргументи, всичко друго остава в сферата на клеветите. Знаете разликата между набеждаване и клевета. Едното е от частен характер, а другото - от общ. Ако колегата прецени, че се чувства наклеветен, може да потърси правата си в съда", заяви градският прокурор.

На въпрос дали ще се правят вътрешни проверки с обвиненията на Павлов, Кокинов отговори, че Павлов не е внесъл сигнал до прокуратурата, в който да се казва, че някой от наблюдаващите прокурори е взел решението си чрез престъпление.

Вчера постъпи в деловодството и сигнал от главния редактор на "Преса" Тошо Тошев. В рамките на една проверка ще разгледаме истинността на записа, уточни обвинителят.

"Вчера постъпи в деловодството и сигнал от г-н Тошев. В рамките на една проверка ще разгледаме истинността на записа. Ние не сме искали СРС по отношение на господин Павлов. Очевидно се касае за някакво частно подслушване", уточни Кокинов.

Според него най-малкото, може да се установи дали записът е манипулиран. "Очевидно е, че този запис е частен, тъй като, повтарям, ние не сме го поръчвали."

Кокинов сподели още, че не усеща напрежение по линията избор на нов главен прокурор. "Редът на номинациите е известен, сам не мога да се номинирам."

Водещи

Най-четени