Кола отнесе 6-годишно на "зебра" 22.05 | 10:49

Детето е закарано в болница с частна кола, тъй като екипът на тел. 112 се забавил

От Цанка Донкова

Автомобил е отнесъл 6-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на Перник, в района на търговския комплекс "Елена", по-познат сред перничани като "Елена Георгиева”, съобщава регионалният сайт Struma.bg.

Инцидентът е станал, докато детето неправилно е пресичало платното точно преди пешеходната пътека. То е закарано в местната болница с частна кола, тъй като повиканият екип на тел. 112 се позабавил.

В публичното пространство обаче излезе информация, че ударените деца са две, едното от които било с комоцио, а другото – само с охлузни рани. Все още няма официална информация за инцидента от полицията.

Въпросният участък от вътрешноградската магистрала е изключително рисков по отношение на пътния травматизъм. Пешеходните пътеки са две, а спирката на градския транспорт е точно между тях и често граждани, бързайки да не изпуснат автобуса или тролея, пресичат между зебрите.

Шофьори пък не се съобразяват с предупредителните вертикални знаци и хоризонтална маркировка и създават рискови ситуации. Преди два дни там автомобил, изпреварващ спряло такси, за да пропусне минувачка на пешеходната пътека, е ударил жената. За щастие само леко я е закачил, тъй като тя вече е била почти пред жълтата кола, иначе е можело да се озове в болница със сериозни контузии.

От Пътна полиция заявиха, че знаят каква е ситуацията, но нямат достатъчно хора, които да поставят в района на всяко по-опасно кръстовище или рисков участък.

Водещи

Най-четени