Колегите на учителя с "Harlem Shake" му обявиха морална война 08.03 | 18:16

Колегите на учителя го осъдиха остро в специално изявление

От Христина Рафаилова

Бившите колеги на организиралия "Harlem Shake” учител в Пловдив подкрепиха напускането му с  двете ръце.

След като Христо Данев  от гимназията "Св.св. Кирил и Методий остана без работа родители и ученици  започнаха да събират подписка в негова подкрепа."

Останалите преподаватели от учебното заведение обаче излязоха с изявление, с което остро осъждат танца на учителят по английски заедно с децата от школото, съобщава "Марица днес”.

61 от колегите на Данев го обвиняват, че с действията си е надхвърли естетическата и моралната мярка.

"Да, живеем в друго време. Поколенията и ценностите се променят, но има стойности, които никога няма да изгубят смисъл. Една от тях е, че училището трябва да възпитава в дух на хуманизъм, истина, красота, морал, съпричастност...На коя от изброените универсални човешки ценности обаче служи случилото се в двора на гимназията ни на 24 февруари? И как то "възвисява" младите хора? На какво ги учи?", питат преподавателите.

Според тях моралът прави от отровата лекарство, е прехвърлянето на мярата му предизвиквало обратното.

"Децата все още нямат чувство за това. Ние сме тези, които трябва да им го създадем. Според нас радостта и доброто настроение се смесват с пошлост и лош естетически вкус в клипа на колегата Данев и децата.", се казва още в изявлението.

Изявлението е адресирано до директора на училището Соня Киркова, просветния министър акад. Стефан Воденичаров, началника на Регионалния инспекторат по образованието Иванка Киркова, ученици, родители.