Коледно чудо в Търново – мъж живее с куршум в мозъка 03.01 | 10:05

До инцидента се стигнало след скандал в дискотека

От Цанка Донкова

По Коледа стават чудеса! Това твърдение напълно се потвърди, след като лекари от Търново спасиха двама мъже, простреляни в главата, съобщава в. "Труд".

Единият пациент е от Велико Търново. Той е с куршум в мозъка, но вече говори и се движи. Вторият ранен също вече е в съзнание, говори и до ден-два ще бъде изправен на крака.

Бързото възстановяване на двамата пациенти с огнестрелни рани се дължи на успешно лечение и животоспасяващи операции, извършени от неврохирурзите д-р Николай Мойнов и д-р Петър Тодоров.

Тихомир Иванов (38 г.) и Александър Кънев (40 г.) вече са изведени от реанимацията и са в неврохирургичното отделение на болницата в града.

Куршумът в главата на Тихомир Иванов обаче не е бил изваден.

"Така ще живее. Ако металното тяло обаче започне да създава проблеми, тогава ще се прави нов опит за изваждането му. Човекът вече е добре, движи се, говори. Александър Кънев също е добре", заяви д-р Петър Тодоров.

Причината двамата мъже да се озоват в това състояние е екшън, който се е разиграл около 1:30 часа на 14 декември във Велико Търново. Малко преди това възникнал скандал в дискотека между група мъже. Разпрата прераснала в сбиване на улицата. В гнева си Александър Кънев, който е военнослужещ, измъкнал боен пистолет и стрелял в главата на Тихомир Иванов. Секунди след това той насочил оръжието и към себе си и натиснал спусъка. Куршумът минал през едното слепоочие на Александър и излязъл през другото.

Водещи

Най-четени