Комисия ще проверява ЕРП-тата и концесионерите 05.06 | 18:42

Ще се направи ревизия на договорите в ДКЕВР и в министерствата

От Филипа Тодева

Парламентът създаде временна анкетна комисия за проверка на ЕРП-тата и концесионерите на подземни богатства. Членовете на комисията ще поискат информация от ДКЕВР и правителството, свързана с енергийните дружества и концесионерите за добив на природни богатства. От ДКЕВР ще бъдат поискани лицензионните договори, а от министерствата - договорите за концесия.

Смята се, че дейността на концесионерите е довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, ще се провери и за нерегламентирани контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица. Тази комисия може да работи и през ваканциите на парламента. Това решиха членовете й при приемането на вътрешните правила за дейността й, допълва БТА.

Красимир Янков от "Коалиция за България" смята, че комисията би трябвало да заседава и през лятната ваканция на парламента, която според правилника му е през август. Председателят на временната комисия Магдалена Ташева смята, че трябва да бъдат поканени на заседание на комисията главният секретар и началникът на кабинета на президента. Ташева каза, че трябва да бъдат поканени и настоящият председател на ДКЕВР, както и предишните двама ръководители на тази институция.

Водещи

Най-четени