Компютърният спец станал жертва на секта 18.03 | 10:20

По трупа липсват следи от насилие. Смята се, че Иван сам е посегнал на живота си

От iNews.bg

33-годишният Иван, който бе намерен мъртъв, най-вероятно е сложил край на живота си под влиянието на секта. По трупа липсват следи от насилие, затова от СДВР смятат, че младият мъж сам е посегнал на живота си. Засега не е ясно как и защо се самоубил столичанинът.

На 4 март хакерът с престижна работа и щастливо семейство бе обявен за издирване от Първо РПУ в София, след като напуснал психиатрична клиника на ул. "Д-р Любен Русев", където бил настанен за лечение заради безсъние.

Мъжът бил на свободен режим, влязъл по свое желание в психиатрията, така я и напуснал. За последно Иван Тодоров е бил облечен с късо кафяво яке, зелена блуза, тъмносини джинси и кафяви боти.

Иван е страдал от манията, че го преследват, за което се оплакал на свои приятели. Всъщност менталните му проблеми започнали след няколко семинара на полулегална секта, пише в. "Всеки ден". Срещите се провеждали на ул. "Солунска" на пъпа на столицата.

Иначе високият 197 см столичанин е завършил УНСС и работел като компютърен спец в американска куриерска фирма, която оперира в 215 държави по света. Заплатата му е била повече от добра, така че финансови неволи са извън подозрение, отсякоха нашите източници.

Със съпругата му Гергана Боева - Тодорова са имали чудесно семейство. "Бяха влюбени, тя галено го наричаше "моя Хуанито", признаха близките им. Двамата се оженили през август миналата година. Гергана също има много добра работа - мениджър продажби към германска модна къща. Завършила е университета "Хайлброн" в Германия.

"Двамата бяха за завиждане - интересни млади хора с чудесно семейство, отлични доходи и професии. Нищо не им липсваше, нищо. Смъртта на Иван е наистина шокираща", признаха приятелите им.

Преди 6 години покойният вече Иван Тодоров е имал разправия с баровец заради неправилно паркиране, научи още "Всеки ден". През ноември 2008 г. хакерът е намерил връзки за съдействие от "Господари на ефира", защото негов съсед - милионер с лъскав джип ауди Q7, често затапвал улицата им в елитен столичен квартал под Витоша.

До материал по темата обаче така и не се стигнало, защото джигитът се извинил и обещал да не паркира като албански тираджия. Приятелите му са покрусени от трагичната новина.

Най-четени