Константинов: Новият кабинет ще издържи максимум две години 22.10 | 09:28

Очаква ни кабинет на малцинството, смята той

От Теодора Кокаланова

България ще има нова управленска формула. За първи път ще имаме кабинет на малцинството, но не на една партия, а на коалиция. Това ще са ГЕРБ и Реформаторският блок, които имат общо 107 депутати, прогнозира в студиото на TV7 проф. Михаил Константинов.

Според него Патриотичният фронт няма да участва директно с министерски постове, но за тях има други привлекателни постове в държавата. АБВ категорично нямат място в официалната формула, но могат да бъдат негласна лява компонента.

"БСП ще трябва да преболедува проваленото си последно управление и левите най-вероятно ще подкрепят правителството по ключови приоритети", заяви математикът. Константинов подчерта, че повече от две години живот за 43-тия парламент не може да се очакват.

Според експерта за част от депутатите това щяло да е първо и последно влизане в Народното събрание и може да се очаква, че това ще ги амбицира да работят. По казуса с Бат Сали Константинов подчерта, че е по-добре "да приемем фактите и веднага да коригираме Изборния кодекс". "Благодарение на тези хора, протестиращите, законът със сигурност ще бъде сменен", каза още той. 

 

 

Водещи

Най-четени