Контраадмирал Румен Николов официално е началник на отбраната 27.06 | 12:03

На церемония той сдаде длъжността Командир на ВМС на контраадмирал Димитър Денев

От iNews.bg

Контраадмирал Румен Николов е назначен за началник на отбраната. В Щаба на флота във Варна се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността Командир на Военноморските сили. Вицеадмирал Румен Николов, който е назначен на длъжността Началник на отбраната, сдаде длъжността Командир на ВМС, която заемаше до момента, на контраадмирал Димитър Денев.

"Това, което е направено до момента, трябва да се съхрани и усилията ми ще бъдат насочени към придобиване на нови по-големи способности на армията за участие в изпълнението на нашите мисии", заяви новият началник на отбраната. Според него в армията трябва да има ред, дисциплина и контрол. Той подчерта, че всичко това може да бъде осъществено най-вече чрез осигуреността на Българската армия с това, което ѝ се полага, и за да имаме изисквания към военнослужещите от всички категории, те трябва наистина да бъдат подсигурни както в социалнобитово отношение, така и с техника - съвременна, способна да даде удовлетворение и мотивация за тяхната служба, допълва БТА.

Новият командир на ВМС контраадмирал Димитър Денев от своя страна посочи, че във флота ще продължат с темпото и динамиката от предишния командващ. Той припомни, че следващата седмица предстои военноморското учение с международно участие "Бриз 2014". Имаме по-малки, пак международни учения, и естествено участие на кораби в постоянните групи на НАТО - базов миночистач "Прибой" в края на годината и фрегата "Верни" в "Актив индевър".

Зам. министърът на отбраната Иван Иванов, който бе гост на церемонията, заяви, че в армията предстои страшно много работа. По думите му в момента върви прегледа на структурите на Въоръжените сили и той трябва да завърши до 30 септември. Това е важен процес, защото в резултат на него трябва да бъде създаден новият план за развитие на Въоръжените сили с хоризонт до 2020 година, обясни зам. Министърът.

На церемонията присъстваха областният управител Иван Великов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и др. След церемонията военнослужещи от ВМС, участвали в евакуацията на хора от наводнения квартал "Аспарухово" във Варна и курортен комплекс "Албена" и при ликвидиране на последствията от природното бедствие, бяха наградени.

Водещи

Най-четени