Контрабандисти „заложиха” на Борусия Дортмунд, не отписват и Барса 07.05 | 15:49

Задържаха тенески на любими клубове

От Филипа Тодева

Ден след разгрома на Барселона на Ноу Камп, митническите служители на Капитан Андреево установиха, че контрабандистите не "отписват” каталунския тим. Митничарите предотвратиха опит за контрабанда на блузи на "Барса” и други популярни футболни клубове от Испания, Англия и Германия.

Екипировката е открита в микробус с българска регистрация, пътуващ от Турция с трима български граждани. Единият от тях е декларирал, че внася 150 тениски. При последвалата митническа проверка обаче са открити 842 спортни блузи – близо шест пъти повече.

Част от тях са били с лого на престижни европейски футболни отбори, като най-много са били тези на испанските футболни клубове Барселона и Реал Мадрид. Друга част от спортните блузи са били брандирани с емблемата на английските грандове Манчестер Юнайтед и Челси, а трета част – с логото на финалиста в Шампионската лига германския тим Борусия Дортмунд.

Митнически експерти коментират, че рядко задържат екипи на жълто-черните и явно контрабандистите са "заложили” на тях преди финала за Шампионската лига на 25 май.

Стоката с пазарна стойност 18 хил. лв. е задържана, на нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

Водещи

Най-четени