Контрапротестиращи: Предсрочен вот би означавал връщане на ГЕРБ 03.07 | 10:18

Бойкотиращите кабинета са финансирани от Джордж Сорос

От Десислава Маданска

Уважаваме исканията на хората от протестите, но сме свидетели на една голяма кампания в социалните мрежи у нас. Тя е доста силна и върви в доста групи, като защитава старата власт в лицето на ГЕРБ. Това заяви пред bTV Стоян Тодоров, контрапротестиращ, който поиска да се даде шанс на правителството.

Той потвърди тезата, изказвана многократно от различни политически сили и техните привърженици, че общественото недоволство в голяма си част е платено и съответно фалшиво.

Според Тодоров е важно преди всичко да се изработи нов Избирателен кодекс. В противен случай предсрочен вот сега би означавал връщане на ГЕРБ в управлението.

"Правилата могат да се променят и това вече става. Вчера имаше трето събиране в НС по новия избирателен закон. Така че промените започнаха", посочи Тодоров.

По думите му от Търновската конституция насам не е имало хора от народа в пленарната зала. "Влиза всеки, който желае. А бойкотиращите тези дебати 14 неправителствени организации са финансирани от Джордж Сорос, така че те не са показател за гражданското общество", смята още Тодоров.

Събеседникът му Иван Бонев, който също е сред протестиращите в подкрепа на Пламен Орешарски, подчерта, че трябва да се покаже и другата позиция – нуждата от това да работи кабинетът.

"Не искаме избори по сегашния кодекс, който беше направен точно за тези големи партии, срещу които скачаме", каза Бонев.

Водещи

Най-четени