Концесионерът на плаж в Приморско скочи на затъналия с джипа си в морето джигит 08.07 | 10:17

Няма как да опазим плажна ивица от 130 000 кв. м. от самозабравили се хора, каквито изобилстват у нас, посочи Лъчезар Захариев

От iNews.bg

Безумие е да даваш газ с джип до морето. Така концесионерът на плаж Перла край Приморско Лъчезар Захариев коментира пред камерата на Нова телевизия затъването на джип в пясъка.

Клип заснет от туристи на плажа показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет до там. В опит да бъде изтеглен джипа на плажа е докаран дори и багер. Министерство на туризма обаче ще наложи веднага глоба на концесионера, заради допускането на автомобила на територията на плажа до водата.

Стопанинът на плажа обясни, че единственото нещо, което може да направи, е да поставя табели, че е забранено карането на джипове по пясъка. Има поне 40 такива, добави той.

Захариев сподели, че няма как плажът да бъде опазен от хора, които искат да карат колите си до морските вълни.

"Това се случва вчера по обяд, когато наистина плажът е пълен. Въпросният нарушител е преминал през всички забранителни съоръжения, които сме поставили на подхода към плажа. Не е отразил табелите за забраняване за преминаване на превозни средства, за джипове, за АТВ-та и мотори", добави той.

"Нарушителят не е спазил и забележката на момчето, отговорно за моторния коридор да не влиза с автомобила си. Дал е "мръсна газ” през тези 20 м и след това в рамките на 15 секунди джипът е затънал”, разказва концесионерът на плажа.

"Собствениците на джипове нямат право с превозните средства да газят в пясъка. Това е указано с над 40 табели. За жалост единственото, което можем да направим е да поставяме табели. Някои преминава през тях. Опитваме се да се защитим от такива прояви. Самият плаж обаче е 130 000 квадратни метра и трудно могат да се опазят. В България хора с такъв манталитет има много", добави концесионерът. 

"След като е изтеглен джипа, шофьорът е задържан от наши представители. Извикана е полиция. Снети са му показания. Той твърди, че това е единственият начин, по който може да си вкара джета. Пълно безумие! За жалост нарушението е налице", заяви Захариев. 

Явор Шишков от Министерството на туризма заяви, че ведомството се е самосезирало от репортажа по медиите. Ако установим, че има неизпълнение на договора, на дружеството концесионер ще бъде наложена глоба в размер на около 6000 лв.

"Глобата е голяма, тъй като на практика  ние освен този начин – чрез табели, чрез устни забележки, други юрисдикции за защита на плажа нямаме”, коментира концесионерът плаж Перла.

Водещи

Най-четени