Корнелия Нинова: БСП си има правила 20.01 | 09:23

"В устава е записано, че който отива в друга партия, той напуска БСП", подчерта тя

От Теодора Кокаланова

Целта на проведената в Повдив среща на БСП е определянето на становища по три важни въпроса. "Каквото смята мнозинството, това ще направи партията". Това заяви червеният депутат Корнелия Нинова в ефира на bTV. Тя се съгласи с вчерашното изказване на Сергей Станишев, че БСП ще направи всичко възможно да спечели бъдещите евроизбори.

По повод подновяването на проекта "АЕЦ Белене" и евентуални общи действия с ГЕРБ, тя бе категорична "Не бихме водили преговори с ГЕРБ за Белене. Това е мое лично мнение, защото не им вярвам".

"В БСП си има правила. Тези, които подкрепят други листи и партии, нямат място на подобни пресконференции", допълни още тя по повод фактът, че Румен Петков не е бил допуснат на срещата.

Според председателя на парламентарната група на Коалиция за България се предвиждат партийни наказания за тези, които подкрепят новосъздалата се партия на Георги Първанов – АБВ.

"Моля, това не е позиция на БСП. Бойко Борисов е решил да подкрепи Румен Петков, а не БСП - ние нямаме такава позиция. БСП не е изразявала позиция за разговори с ГЕРБ по "Белене”. Румен Петков го е направил в лично качество, толкоз. Вероятно защото е от Плевен. Той отдавна защитава тази кауза”, каза още Нинова.

Тя изрази разочарование, че кадърни кадри като Ивайло Калфин няма да са в листата на Столетницата, но се въздържа от крайни епитети като "ренегати” и "предатели”. Според нея сега партията трябва да се обърне към своите "най-малки и отдалечени организации”, за да види какви са настроенията: "Много е важно мнението на тези хора. Чух гласове – те са закостенели, не споделям. Като дойдат избори, тичаме при тези хора. А сега ни е важно тяхното мнение – там, при тях и каквото мнозинството смята, това ще направим”.

Нинова допълни, че и на евроизбори кампанията ще бъде поставена на ниво национална политика: "Изпитанието за нас ще бъде дали до евроизборите българите ще са усетили дали правим добра политика за тях. Това, което сме обещали, изпълняваме ли го и те чувстват ли го като промяна”.

Според нея АБВ вероятно ще вземе от гласовете на БСП, но "няма да са много”. "Притеснени сме, че всичко това, което правим, демотивира хора от политиката на БСП. Тревожи наши хора по места, но това ни мотивира да свършим повече работа”, каза още Нинова.

Водещи

Най-четени