Корнелия Нинова: В екипа ми ще има място и за онези, които мислят различно от мен 27.07 | 17:29

Ако бъде избрана за председателския пост в БСП, ще работи по шест въпроса

От Мая Александрова

"Приех номинацията за лидер на БСП, за да свърша работа, да върна доверието и силата, които партията заслужава". Това каза Корнелия Нинова по време на 48-я конгрес на БСП.

Тя зави, че ако бъде избрана за председателския пост, ще работи по шест въпроса – идейната чистота на партията; нейното организационно състояние; качествени кадри в БСП; нов стил на работа и общуване, както вътре в партията, така и в отношенията и с другите; коалиционни партньорства; обединяване на левите издания в един общ медиен пул. По думите й истинският водач е този, който умее да се обгражда със силни хора.

"В екипа ми ще има място и за онези, които мислят различно от мен. Те са коректив и държат човек далеч от заблудата, че е единствен и незаменим. Бих подготвила в БСП едно силно младо поколение политици от професионално, административно и управленски грамотни патриоти, без да ги противопоставям на старите кадри. Ще се опра на лявата интелигенция и научните среди. Те са духовния стълб на България, но днес са отблъснати от нас", каза още Корнелия Нинова, предаде агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени