Коронавирусът в Ясеновец дошъл от Германия? 16.05 | 18:10

Млад мъж, завърнал се от там, е изкарал карантината си, но е предал заразата на бебето си

От iNews.bg

По непотвърдена информация заразата в поставеното под карантина село Ясеновец е тръгнала от млад мъж, завърнал се от Германия, съобщава БНТ. Той е изкарал задължителната 14-дневна карантина, но е предал заразата на бебето си, а от там са се заразили и близките му.

"Те са в три къщи ограничени, тези, заболелите, но движението в селото, търговските обекти, барчетата работят, не се спазват противоепидемичните мерки, което ни интервинира наистина да предприемем тази крайна стъпка”, обяснява заместник-областният управител на Разград Евгени Драганов.

Вчера в Ясеновец е направена пълна дезинфекция. От днес на всички входове и изходи на селото, включително и на черните пътища, са поставени КПП-та, за да се ограничи разпространението на заразата.

"В селото има наши мобилни екипи, които следят за невъзможността хората да се струпват на едно място. Задължително трябва да се носят маски, както за открити, така и на закрити обществени места. Отделно хората, които са сложени под карантина, ще бъдат проверявани периодично”, казва комисар Божидар Божков, началник на "Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград.

Да излизат или влизат в селото се пропускат само хора, които отиват на работа или поради уважителни причини, както и транзитно преминаващи.

В болницата в Разград продължават да се правят тестове на контактни на заразените. Под задължителна домашна карантина за 14 дни в момента в областта са 775 души, завърнали се от чужбина.

Водещи

Най-четени