Космическо обезщетение за шофьор, катастрофирал в овца 21.02 | 08:44

Фермерът, наглеждал стадото, трябва да плати сумата на потърпевшия

От Цанка Донкова

Космическо обезщетение ще получи шофьор, катастрофирал в овца. 2641 лв. трябва да плати фермер от шуменското село Лятно. Именно той наглеждал стадото, когато овцата излязла на пътя. При последвалата катастрофа били нанесени значителни щети на Chevrolet Captiva, съобщава в. "Труд".

Собственикът на возилото Ш. М. завел граждански иск срещу стопанина на стадото Ахмед Рушанов и Районният съд в Нови пазар е признал направените разходи за смяна на броня, фар, решетки и още скъпи части. Освен това добавя и 285 лв. деловодни разноски.

Освен това в шофьорът поискал и 500 лв. за преживения стрес от катастрофата с овцата, а и заради разтакаването при търсене на части за ремонта. Този иск обаче магистратите са отхвърлили.

Инцидентът с блеещото животно е станал рано сутринта на 2 август 2012 г. По това време Ахмед пуснал животните на паша, но скитащи кучета се спуснали от гората и ги подплашили.

Овцете се разделили на две и част от тях хукнала към главното шосе за Шумен. Това е причината и фаталната овца да пресече пътя, когато колата преминавала.

Пред съда овчарят се опитал да докаже, че овцата не е негова и не е част от регистъра на животните му. Съдът обаче е постановил, че е достатъчно стоката да е била под негов надзор към момента на произшествието. Фермерът може да обжалва.



Водещи

Най-четени