Косовският премиер благодари на Борисов за позицията му за Косово 07.07 | 16:05

От iNews.bg

Косовският премиер Рамуш Харадинай  благодари на премиера  Бойко Борисов за  "принципната позиция по отношение на Косово и правото му да бъде част от европейското семейство", предаде северномакедонската агенция МИА.

Харадинай написа в своята страница във Фейсбук, че  решението за провеждане на бъдеща среща на страните от Западните Балкани в България и Северна Македония прави Берлинския процес още по-значителен за региона.

"Косово е важна част от този процес и стои на страната на съюзниците за интеграцията на региона в Европейския съюз. Взаимното признаване със Сърбия в съществуващите граници ще отвори нашите перспективи. Силно подкрепям визията на министър-председателя Борисов за всеобхватна Европа, която надхвърля манталитета от миналия век, причинил трагедии и прецеденти. Без участието на всички страни от Западните Балкани като неразделна част от европейското семейство, ЕС няма да бъде завършен. Благодаря Бойко!", пише Харадинай.

Борисов си привлече гнева на сръбския външен министър Ивица Дачич, който пред държавната телевизия РТС го разкритикува, че трябва  " да зачита позицията на ЕС относно независимостта на Косово   и да не дава уроци на новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел" .

Водещи

Най-четени