Костадин Ангелов: Ще сторя и невъзможното, за да победим вируса, но трябват общи усилия 12.11 | 10:50

От изнесените от проф. Ангелов данни стана ясно, че към 11 ноември т.г. смъртността у нас от COVID-19 е 9,86 на 100 хил. души, което отрежда 7-то място на страната ни сред държавите в Европейския съюз

От iNews.bg

"Ще направя дори и невъзможното, за да овладеем тази ситуация, но това зависи от общите ни усилия". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Проф. Ангелов бе изслушан от депутатите в парламента, където от трибуната даде актуална информация епидемичната обстановка у нас. "Време е за обединение, защото думите, написани под герба – Съединението прави силата, не са просто някакви слова. Ако не вярвате на мен, повярвайте на девиза, който ни идентифицира като нация. Той ще ни надживее, но нека ние ги изживеем", каза той пред народните представители.

"Ще ни е трудно, но съм сигурен, че ще успеем. С малки крачки, спазвайки мерките всеки ден, ние ще спечелим битката с коронавируса", увери здравният министър.

От изнесените от проф. Ангелов данни стана ясно, че към 11 ноември т.г. смъртността у нас от COVID-19 е 9,86 на 100 хил. души, което отрежда 7-то място на страната ни сред държавите в Европейския съюз.

"Към 12 ноември 2020 г. потвърдените с коронавирус случаи са общо 88 311. От тях активни са 58 699. Излекуваните лица са 26 714. Пациенти с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ в момента са 4 478, от тях 276 се намират в интензивни структури. Най-голям е делът на засегнатите от вируса лица в най-активните групи – между 30 и 69 години", посочи още проф. Костадин Ангелов.

По данни на националната информационна система за COVID-19 заразените у нас медицински специалисти са 3 459. 1275 са лекарите, 1094 – медицинските сестри и 449 при санитари. Останалите са друг медицински персонал. От парламентарната трибуна проф. Костадин Ангелов увери, че здравните власти полагат всички усилия за овладяването на епидемичната ситуация.

Водещи

Най-четени