Костадин Ангелов след: Спортисти, които ще участват на Олимпиадата в Токио, ще бъдат ваксинирани 17.02 | 15:02

„Ваксината ще бъде щитът на нашите спортисти“, написа здравният министър

От iNews.bg

Българските спортисти, които ще участват на Олимпиадата в Токио, ще бъдат ваксинирани. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща със спортния министър Красен Кралев.

"В спешен порядък ще създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на Олимпиадата в Токио. Състезателите и техните треньори трябва и ще бъдат защитени от заплахата COVID-19", написа Ангелов във Facebook.

Веднъж вече провеждането на Олимпийските игри беше отложено - нещо, което не се е случвало дори по време на война. "Сегашната криза обаче е по-особена. С общи усилия ще я преодолеем. Спортът, образованието и здравето са главните приоритети, които стоят пред нас", посочи той.

"Ваксината ще бъде щитът на нашите спортисти. Стискам палци на всички атлети! Нека ни накарат да плачем от щастие, докато слушаме българския химн да звучи в Токио", написа здравният министър.

Данните от последното денонощие

1349 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 11 604 теста, което означава, че положителните проби са над 11%.

През последните 24 часа са починали 32 души, а излекуваните са 748. В болница са 3513 пациенти, от които 284 са в интензивни отделения. Най-много новите случаи традиционно са в София - 353, следват областите Бургас - със 158, и Пловдив -  със 129 души.

През последното денонощие са ваксинирани 3902 души. Общо ваксинирани лица с втора доза - 22 776.

Ученици и студенти от съседни държави влизат без PCR тест в България

Нова заповед на здравните власти, засягаща учащите от съседните ни страни, влиза в сила от днес. Отпада изискването за отрицателен PCR тест за учениците и студентите от Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония и Румъния, пътуващи до България с цел обучение.

Същото важи при влизане у нас и за учениците и студентите, които живеят в България, но всеки ден или най-малко веднъж седмично с цел обучение пътуват до някоя от петте държави

Водещи

Най-четени