Костадинка Кунева осъди работодателя си, взе 250 000 евро 08.07 | 12:19

Синдикалистката бе залята със сярна киселина, като си тръгвала от фирмата

От Десислава Маданска

Костадинка Кунева, изгорена в Гърция с киселина, спечели делото срещу работодателя си. Според публикации в медиите съдът в Пирея е присъдил ИКОМЕТ да заплати 250 000 евро, от които 80 000 евро - веднага, съобщи в. "24 часа".

В мотивите на съдебното решение се отбелязва, че фирмата работодател носи отговорност за атаката със сярна киселина срещу Кунева.

Нападението е признато за трудова злополука, тъй като е станало веднага след напускането на Кунева от работното място. Също така фирмата е отказала да промени смяната, както поискала работничката, според думите ѝ пред шефовете, след като получила последователни заплахи за живота си поради своята синдикална дейност.

Делото влезе за разглеждане в районния съд в Пирея на 5 февруари 2013 година. Самата Кунева не присъства на изслушването, тъй като от няколко месеца се намира в Париж, където се подлага на редица сериозни хирургически интервенции. Разходите по нейното лечение се покриват както от българската и гръцката държава, така и от дарения на отделни хора и фирми.

Водещи

Най-четени