Костадинов: Мария Габриел е като Плевнелиев - комсомолец, чакаме да предложат Херо Мустафа ВИДЕО 10.05 | 13:01

"Това е предложението на ГЕРБ. Всеки да си вземе едно парче от държавата и да си го ръководи. Това означава пълен разпад на държавността. Това означава отказ от поемане на пълната отговорност", е мнението на лидера на Възраждане

От iNews.bg

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов оспори номинацията на ГЕРБ за Мария Габриел като министър-председател:

"Мария Габриел не е човек, който може да поеме отговорност за управлението на държавата поради ред причини. Защото голяма степен тя наподобява жизнения път и политическата кариера на бившия президент, наричан много често и прецедент. Росен Плевнелиев. Ние нямаме нужда от соросоидни комсомолци, които да се упражняват в управлението на страната. С горчива ирония, както сме я подкарали нищо чудно следващата номинация на ГЕРБ да бъде Херо Мустафа, също жена, евроатлантик, свободна е в момента".

Предложението на ГЕРБ-СДС за управление на споделената отговорност е неприемливо за "Възраждане":

"Това е предложението на ГЕРБ. Всеки да си вземе едно парче от държавата и да си го ръководи. Това означава пълен разпад на държавността. Това означава отказ от поемане на пълната отговорност за управлението на държавата".

От "Възраждане" отново заявиха, че ще  подкрепят единствено правителство, издигнато от тяхната политическа сила.

Фото: Фейсбук Костадин Костадинов

Водещи