Костадинов: Преди два дни беше осъществена поредна репресия срещу българин от Македония 10.04 | 09:15

Излишно е да казвам, че когато Възраждане започне да управлява, това ще се промени. България има ресурса да накара съседите си да спазват правата на българите

От iNews.bg

"Преди два дни беше осъществена поредна репресия срещу българин от Македония. Томе Блажевски, председател на дружество "Цар Борис III" в Охрид, е бил задържан на границата от македонски полицаи заради 10 български книги! Книгите са исторически, разбира се, и разказват историята на македонските българи. Тази история обаче в Македония е забранена и разказването на истината за нея е престъпление. Ето защо Блажевски е задържан, а книгите му са конфискувани.


За пореден път истината беше арестувана в Македония. За това може да благодарим само и единствено на ГЕРБ, ППДБ и ДПС, които вдигнаха ветото над преговорния процес на Македония за членство в ЕС, с което на практика дадоха картбланш на антибългарският елит в Скопие да изтезава и потъпква българите в Македония.


Излишно е да казвам, че когато Възраждане започне да управлява, това ще се промени. България има ресурса да накара съседите си да спазват правата на българите. Просто е време страната ни да започне отново да се управлява от българския народ, и всичко ще бъде наред!", пише Костадинов в социалната мрежа.

Водещи

Най-четени