Костов: Борисов хвърли управлението като ключ на катастрофирала кола 20.02 | 10:08

Това било прегръщане на исканията на БСП и ДПС

От Ралица Стоянова

"Оставката на българския министър-председателят е точно отговор на исканията на Българската социалистическа партия и на Движението за права и свободи". Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов, цитиран от агенция "Фокус”.

"Това е прегръщане на исканията на политиката на БСП и ДПС да се хвърли управлението като ключ на катастрофирала кола и да се избяга от гнева на хората”, каза Костов. По думите му това е "никакъв опит за решаване на въпросите".

"Питам как легитимно ще се поведе битка срещу монополите? Огромна част от нещата, които Борисов вчера обяви, са неизпълними или са мерки, които ще съсипят българската енергетика, ще нарушат многобройни договори, ще вкарат във фалит електропроизводители, ще създадат огромни затруднения на страната, ще я изправят пред съда в Страсбург, ще има огромни плащания и т.н.”, каза още Костов.

Според него правителството бяга от своята отговорност, най-вече пред отговорността за решаване на въпросите, които изведоха хората на улицата - безчинствата на монополите, обезценяването на доходите от инфлацията, високите цени, които са наложени за ток, за отопление, невъзможността на хората да скърпят своя семеен бюджет, каза още той.

 

Водещи

Най-четени