Кошмарни опашки по границите с Гърция и Сърбия 09.09 | 16:33

Опашка от 6 км на „Калотина“, на „Кулата“ и „Маказа“ колоните са по 2-3 км

От iNews.bg

Абсолютен кошмар е преминаването днес през граничните ни пунктове с Гърция. Интензивният трафик и опашките започнаха още от сутринта и с напредването на деня се увеличават. Но още по-зле е положението на основното ГКПП със Сърбия. Към 15:00 ч там опашката от излизащи от България автомобили през "Калотина" вече достига 6 км, сочат данните на "Гранична полиция". От там препоръчват на пътуващите за Сърбия да използват алтернативни маршрути през ГКПП "Стрезимировци". Причината за образувалата се колона е основно в турските гастарбайтери, които в края на лятото традиционно се завръщат към страните в Западна Европа, където живеят.

На "Калотина" пък опашката от леки коли е 3 км. И отново се отнася до излизащите от страната автомобили. Малко по-малка колона – от 2 км, се е образувала на ГКПП "Маказа". Затова на пътуващите към Гърция се препоръчва използването на някое от останалите ГКПП-та - "Илинден", "Капитан Петко войвода", "Златоград" и "Ивайловград".

Колона от автомобили се е образувала и на ГКПП "Малко Търново". Става въпрос за движението в посока Турция, което там е интензивно. Опашка от 1 км пък са направили камионите, които ще преминават в Румъния през "Дунав мост 2". По останалите ни гранични пунктове засега трафикът към момента се осъществява нормално.

Водещи